Dit zijn 3 verschillende benamingen die eigenlijk dezelfde fundamentele principes uitleggen over de aard van de werkelijkheid en hoe we samenwerken met God/Universele intelligentie (voor een ieder een verschillende benaming, but still the same concept) om dingen te laten gebeuren gedurende onze levenservaring. Bij elke benadering zijn de kernprincipes identiek, de enige echte verschillen die ertussen bestaan, hebben te maken met de manier waarop ze zijn verpakt ->taal, symbolisme, culturele nuances.
De reden waarom deze 3 benamingen zo veel lijken te verschillen, is omdat ze allemaal geïntroduceerd zijn aan de mensheid in een andere tijdsperiode gedurende onze evolutie als mens. Daarnaast heeft het ook te maken met de culturele/sociografische factoren van die specifieke tijdsperiode die invloed hebben op hoe deze kernprincipes aan de massa werden verwoord. Maar de manier waarop het wordt verwoord veranderd echter niets aan de boodschap zelf. Het veranderd alleen de manier waarop het wordt vertaald, zodat mensen het kunnen begrijpen op een manier die sociaal cultureel/emotioneel relevant is voor hun specifieke tijdperk.
De wetenschap is enorm geëvolueerd sinds de geboorte van de meeste religies, dus in deze periode hebben we nu de technologie om deze universele principes ook vanuit een fysiek perspectief te begrijpen (naast de religieuze/spirituele perspectieven).
De wetenschap legt het als volgt uit: Het universum is gemaakt van oneindige energie die voortdurend in beweging is. Alles om je heen is in wezen slechts een stel kleine energiedeeltjes die met een bepaalde snelheid/trillingsfrequentie trillen en omdat energie een oneindige bron is, kunnen die deeltjes niet worden gecreëerd of vernietigd. Ze kunnen alleen van vorm veranderen, wat voortdurend gebeurd omdat energie nooit stopt met bewegen. Alle energie bevindt zich voortdurend in een constante staat van stroom en transformeert van de ene vorm naar de andere terwijl kleine energiedeeltjes de trillingsfrequenties veranderen.
Als menselijke wezens met bewustzijn bestaan wij uit energie en zijn daarom actieve deelnemers aan die voortdurende transformatie van energie. Een paar decennia geleden ontdekten kwantumfysici het waarnemers effect, wat bewijst dat waar ons bewustzijn ook gaat, energie stroomt; de inhoud van je bewustzijn (of de ideeën waar je het grootste deel van je tijd aan besteed) is een reeks instructies die het kwantumveld (de bron van alle oneindige energie) verteld wat voor soort energie je wilt ervaren. Het kwantumveld reageert door een eindig aantal van die energiedeeltjes uit zijn oneindige veld te selecteren en ze te transformeren in de exacte trillingsfrequentie die jij in je fysieke realiteit kunt ervaren.
Religie legt exact dezelfde concepten uit, alleen met behulp van de verschillende terminologie/framing. De wetenschap zegt 'kwantumveld'/'universum'/'universele intelligentie' en religie zegt 'God'/'Allah'/'Jahweh'. Religie zegt: 'bid tot God' en de wetenschap zegt: 'stuur energetische instructies het kwantumveld in'. Religie zegt: 'God kent altijd je ware bedoelingen' en de wetenschap zegt: 'energie liegt niet - je hersenen en hart moeten op dezelfde frequentie trillen'.
Manifesteren en Geloof lijken meer op elkaar dan dat ze verschillen van elkaar.
Christendom: 'Want wij leven door geloof, niet door zicht' (2 Corinthians 5:7)
Deze zin moedigt aan om te vertrouwen op Gods plan en vertrouwen te hebben in wat ongezien is, in plaats van alleen te vertrouwen op fysiek bewijs en logica.
Islam: Tawakkul (JJg)
Dit is het concept om je volledige vertrouwen te stellen in Allah's plan, Hem volledig te vertrouwen, zelfs wanneer de omstandigheden onmogelijk of onbegrijpelijk lijken.
Hinduisme: Sraddha (95T)
Dit betekent diep geloof of vertrouwen te hebben in het goddelijke en de leringen van de Schriften, zelfs als ze de menselijke redenering overtreffen,
Boeddhisme: Adhimukti (31egfea)
Dit verwijst naar vastberaden geloof of vastberadenheid, vaak in de leringen van de Boeddha of in iemands spirituele praktijk, ongeacht extern bewijs of omstandigheden.
Jodendom: Bitachon (InU'])
Dit vertegenwoordigt de absolute vertrouwen in Gods voorzienigheid, met vertrouwen dat alles met een reden gebeurt volgens een goddelijk plan, zelfs als het onlogisch of onredelijk lijkt.
Kortom: Manifesteren en geloof verschillen helemaal niet zo erg van elkaar. Het enige echte verschil tussen elke aanpak is de verpakking waarin het geleverd wordt.
Het leven gaat over het kiezen van het perspectief dat het meest resoneert op een persoonlijk niveau en het voor jou makkelijker maakt om volledig te vertrouwen op wat je vraagt, wetende dat het zal materialiseren.
Disclaimer: Deze informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.